
Straipsniai ir gidai
Praktiniai patarimai, ingredientai ir kietosios kosmetikos istorijos.
Išsamūs gidai
Pasirinkite temą ir raskite praktiškus atsakymus.



Kietieji dušo prausikliai
Kaip pasirinkti prausiklį ir patogiai naudoti kiekvieną dieną.
Skaityti gidą




Plaukai ir Skalpas
Kasdienė plaukų ir galvos odos priežiūra: nuo riebių šaknų iki sausų galiukų.
Skaityti gidą
Kietosios kosmetikos mokykla
Praktinės pamokos: kaip naudoti, laikyti ir patogiai pasiimti kietąją kosmetiką.
Skaityti gidą
Kurį rinktis? Palyginimų studija
Aiškūs jūsų naudojamos kosmetikos, mėgstamų ritualų ir dovanojamų dovanų palyginimai.
Skaityti gidąStraipsnių: 776
Šeivamedžių vaisių ekstraktas
Vasaros pradžioje šeivamedis pasipuošia plokščiais kreminių žiedų žiedynais; vėliau ten, kur jie žydėjo, svyra tamsūs vaisiai. Tas pats medis atveria dvi labai skirtingas botanines temas. Šeivamedžių vaisių ekstraktas veda antruoju...
Ridikėlių šaknų fermentavimo filtratas
Traškus ridikėlis ir kruopščiai paruoštas kosmetinis skystis atrodo tarsi iš skirtingų pasaulių. Juos sujungia fermentacija. Ilgas ingrediento pavadinimas užfiksuoja sąveikaujančius dalyvius, augalo dalį ir galutinį atskyrimą – taip netikėta daržovė...
Dunaliella salina ekstraktas
Šio ingrediento šaltinį – dumblius – plika akimi lengva pražiūrėti, tačiau jų atsakas į šviesą ir druską gali pakeisti gaminamus pigmentus. Dunaliella salina nukelia nuo plačių jūrinių dumblių gniužulų į...
Granatų ekstraktas
Atverkite granatą, ir vaisius pasirodys esąs daugybė mažyčių, pusiau skaidrių paketėlių, atskirtų šviesiomis pertvaromis. Jis traukia akį, žadina lytėjimo pojūčius ir turi kultūrinę reikšmę dar gerokai prieš tapdamas kosmetikos ingredientu....
Tonka sėklų ekstraktas
Tamsi sėkla gali priminti migdolus, šieną, vanilę ir tabaką, nors nėra nė vienas iš jų. Tuo ir žavi tonka: kvapioji žaliava su keliais pažįstamais atgarsiais ir sava botanine tapatybe. Jos...
Nori jūrų dumblių ekstraktas
Vos vienos ląstelės storio, tačiau sudarantis tvirtą, klostuotą lakštą – šis mažas dumblis kupinas staigmenų. Jo pavadinimas gali būti pažįstamas iš maisto pasaulio, tačiau kosmetikoje jo kelias pasuka kita kryptimi....
Kokosų pienas
Perskėlus kokosą, viduje randamas skystis yra kokosų vanduo. Kokosų pienas atsiranda vėliau, paruošus ir išspaudus baltąjį minkštimą. Šis nedidelis skirtumas atveria netikėtai turiningą pažintį su lašeliais, kremiškumu ir daugybe skirtingų...
Vaistinių svilarožių šaknų ekstraktas
Angliškas žodis „marshmallow“ gali priminti ką nors minkšto ir saldaus. Kosmetikos etiketėje jis nuveda prie aukšto žydinčio augalo – vaistinės svilarožės, o tada po žeme. Šaknyse yra gleivių – augalinės...
Ramunių ekstraktas
Iš tolo ramunės žiedas atrodo paprastas: balti pakraščiai, auksinis vidurys. Pažvelgus iš arčiau paaiškėja, kad tą vidurį sudaro daugybė mažyčių žiedų. Šis pažįstamas arbatos augalas kosmetikoje turi ne mažiau sluoksnių:...
Magnolijų žievės ekstraktas
Magnoliją lengva įsivaizduoti kaip didingą žiedą. Šis ingredientas kviečia pažvelgti į medžio paviršių. Žievė gali susisukti juostelėmis, virsti koncentruotais milteliais ir suteikti junginių įsimintinais pavadinimais. Žiedas pradeda pažintį, o šį...
Medetkų žiedų ekstraktas
Medetka – pažįstamas oranžinis blyksnis palangės loveyje. Pažvelgus atidžiau, galima atrasti dar daugiau: tai, kas atrodo kaip vienas žiedas, yra smulkių žiedų telkinys, o į kosmetikos gaminį gali patekti ekstraktas,...
Linų sėmenų ekstraktas
Augalas, iš kurio gaunamas pluoštas lininei suknelei, taip pat gali suteikti aliejaus ir slidžios, vandenį mėgstančios sėklų žaliavos. Linai parodo, kaip iš skirtingų augalo vietų gaunami skirtingi dalykai. Kalbant apie...



