
Straipsniai ir gidai
Praktiniai patarimai, ingredientai ir kietosios kosmetikos istorijos.
Išsamūs gidai
Pasirinkite temą ir raskite praktiškus atsakymus.



Kietieji dušo prausikliai
Kaip pasirinkti prausiklį ir patogiai naudoti kiekvieną dieną.
Skaityti gidą




Plaukai ir Skalpas
Kasdienė plaukų ir galvos odos priežiūra: nuo riebių šaknų iki sausų galiukų.
Skaityti gidą
Kietosios kosmetikos mokykla
Praktinės pamokos: kaip naudoti, laikyti ir patogiai pasiimti kietąją kosmetiką.
Skaityti gidą
Kurį rinktis? Palyginimų studija
Aiškūs jūsų naudojamos kosmetikos, mėgstamų ritualų ir dovanojamų dovanų palyginimai.
Skaityti gidąStraipsnių: 776
Šimtalapės rožės žiedų ekstraktas
„Kopūstinė rožė“ – žaviai neištaigingas pavadinimas tokios sodrios išvaizdos žiedui. Daugybė žiedlapių sudaro pilnavidurį, klostytą žiedą, o kosmetinis pavadinimas yra tikslesnis: Rosa Centifolia Flower Extract. Pasekite žiedo kelią per rankas...
Amerikinių liepų žiedų ekstraktas
Žydinčią amerikinę liepą galima ne tik pamatyti, bet ir išgirsti: jos kvapniuose žieduose knibžda bičių. Šis medis taip pat teikia pavėsį, minkštą drožybai tinkamą medieną ir naudingą žievės pluoštą. Kosmetiniam...
Lęšių sėklų ekstraktas
Lęšis virtuvės stiklainyje – nedidelio ankštis auginančio augalo sėkla. Kosmetikoje kruopščiai atrinktas ekstraktas nuo tos pačios pradinės žaliavos gali pasukti kitu keliu. Pažvelkite toliau nei vakarienės asociacija ir atraskite smulkius...
Baikalinių kalpokių šaknų ekstraktas
Virš žemės baikalinė kalpokė išilgai stiebų išskleidžia mėlynus dvilūpius žiedus. Po žeme jos šaknys gamina kitokį augalinių junginių rinkinį. Šis kontrastas ir yra svarbiausia ingrediento ypatybė: dailiai žydintis daugiametis augalas,...
Melisų lapų ekstraktas
Melisa kvepia citrusais, nors neužaugina nė vienos citrinos. Jos raukšlėti lapai priklauso notrelinių šeimos augalui, o jų kelias į šampūną gali nustebinti ne mažiau nei kvapas. Pasekite lapo kelią iš...
Stearilo alkoholis
Šviesus dribsnelis su ilga molekuline uodega gali padėti kosmetikos gaminiui išlaikyti tvirtumą. Stearilo alkoholis atskleidžia netikėtai vaškišką alkoholių grupės pusę: ši medžiaga pasirenkama dėl struktūros ir pojūčio, kuriuos gali padėti...
Hidrintas ricinų aliejus · aliejus, virstantis kietu vašku
Ricinų aliejus gerai žinomas kaip tirštas, bet takus aliejus. Toliau apdorotas jis gali tapti kietu, trapiu vašku. Hydrogenated Castor Oil itin aiškiai parodo, kaip augalinis aliejus gali įgyti kitą fizinę...
Fermentuotų afrikinių datulių vaisių ekstraktas
Fermentacija gali pažįstamą pradinę žaliavą paversti medžiaga, turinčia kitokias naudojimo savybes. Šio plaukų priežiūros ingrediento atveju įdomiausias būtent tas virsmas: vaisiai, įvardyta bakterijų grupė ir paruoštas ekstraktas, patenkantis tiek į...
Ascophyllum nodosum dumblių ekstraktas
Per atoslūgį uolą gali dengti tai, kas atrodo lyg alyvuogių spalvos kaspinų raizginys. Po vandeniu tie kaspinai pakyla ir sudaro plūduriuojančią lają. Ascophyllum nodosum dumblių gyvenimas stebėtinai permainingas dar prieš...
Cetearilo alkoholis
Cetearilo alkoholis prasideda nuo naudingo dueto. Viename ingrediente jis sujungia du riebalų alkoholius ir suteikia formulių kūrėjams būdą kurti kreminę konsistenciją bei patikimą struktūrą. Rezultatas turi kur kas daugiau bendro...
Kakadu slyvų vaisių ekstraktas
Dar prieš tapdama grožio priemonių ingredientu, Kakadu slyva jau buvo šiaurės Australijos aborigenų bendruomenių sezoninio gyvenimo, maisto tradicijų ir žinių dalis. Nedidelio žalio vaisiaus kelias gerokai turtingesnis už skambų teiginį...
Behenilo alkoholis
Kietajam gaminiui reikia daugiau nei puikaus aliejaus. Jam taip pat reikia medžiagų, padedančių mišiniui išlikti vientisam, tvarkingai atsiskirti tepant ir išlaikyti patogią formą. Behenilo alkoholis atskleidžia šią kosmetikos sandaros pusę:...



