
Straipsniai ir gidai
Praktiniai patarimai, ingredientai ir kietosios kosmetikos istorijos.
Išsamūs gidai
Pasirinkite temą ir raskite praktiškus atsakymus.



Kietieji dušo prausikliai
Kaip pasirinkti prausiklį ir patogiai naudoti kiekvieną dieną.
Skaityti gidą




Plaukai ir Skalpas
Kasdienė plaukų ir galvos odos priežiūra: nuo riebių šaknų iki sausų galiukų.
Skaityti gidą
Kietosios kosmetikos mokykla
Praktinės pamokos: kaip naudoti, laikyti ir patogiai pasiimti kietąją kosmetiką.
Skaityti gidą
Kurį rinktis? Palyginimų studija
Aiškūs jūsų naudojamos kosmetikos, mėgstamų ritualų ir dovanojamų dovanų palyginimai.
Skaityti gidąStraipsnių: 776
Skvalenas
Nuo geriau pažįstamo skvalano skvaleną skiria viena raidė, o šis nedidelis rašybos pokytis žymi tikrą medžiagų skirtumą. Skvaleno galima rasti mažiau pastebimoje aliejaus nemuilinamojoje frakcijoje. Pasekus jo atskyrimo ir paruošimo...
Sfinganinas
Vieni lipidai tiekiami takių aliejų pavidalu, kiti – kaip šviesūs milteliai, kurių struktūra labai konkreti. Sfinganinas priklauso šiai mažiau pažįstamai antrajai grupei. Jis susijęs su keramidų grupe, tačiau turi savitą...
Sorbitolis
Sorbitolis į kosmetikos gamybos dirbtuves gali atkeliauti miltelių arba sirupo pavidalu. Šis pasirinkimas reiškia daugiau nei patogią pakuotę: jis atveria pasakojimą apie gliukozę, kontroliuojamą kristalizaciją ir drėgmę pritraukiančius ingredientus, slypinčius...
Propilenglikolis
Kietajam kosmetikos gaminiui gali būti svarbūs skysti ingredientai. Propilenglikolis – vienas aiškiausių pavyzdžių: beveik bespalvis pagalbinis ingredientas, galintis būti kitų medžiagų nešikliu, išlaikyti drėgmę ir prisidėti prie to, kaip gaminys...
Propandiolis
Skaidrus skystis techniniu pavadinimu gali būti netikėtai lengvą pojūtį suteikiančios kosmetikos dalis. Propandiolis atveria pasakojimą apie tirpinimą, drėgmę ir nedidelį struktūros skirtumą tarp dviejų pavadinimų, kuriuos daugelis skaitytojų suprantamai painioja.
Pentilenglikolis
Pluoštinės žemės ūkio augalų liekanos gali tapti visai kitokio ingrediento pradžia. Vienos rūšies komercinis pentilenglikolis gaminamas iš tokių žaliavų kaip cukranendrių išspaudos. Taip neišvaizdus pavadinimas etiketėje atveria pasakojimą apie naudingą...
Pantolaktonas
Pantolaktono ir pantenolio pavadinimai ingredientų sąraše atrodo artimi, ir jų ryšys tikras. Vis dėlto mažiau pažįstamas pavadinimas žymi atskirą medžiagą. Ji gali būti naudojama pantenoliui gaminti, būti paruoštos pantenolio žaliavos...
Tribeheninas
Vaškas gali būti pasirenkamas tam, kad pieštukinis gaminys taptų ne toks standus. Tribeheninas atskleidžia šį naudingą posūkį: tai į vašką panašus emolientas, kurio tiekiamos rūšys gali padėti keisti kitų vaškų...
Aliejų terpėje tirpus vitamino C darinys
Vitaminas C į kosmetiką nebūtinai patenka kaip rūgštaus skonio, vandenyje tirpūs milteliai. Prijungus riebalinių komponentų, jo medžiaginės savybės pasikeičia. Ascorbyl Tetraisopalmitate yra su aliejais suderinamas darinys, padedantis paaiškinti, kaip vitamino...
Sintetinis bičių vaškas
Naudingų vaško savybių atkūrimas – atskiras medžiagos kūrimo iššūkis: nuo patogaus priemonės paėmimo iki vientiso balzamo.
Metilgliucetas-20
Glotnus gabalėlio paviršius pradedamas kurti dar prieš jam patenkant į rankas. Metilgliucetas-20 sieja drėkinamąją priežiūrą su mažiau matoma proceso dalimi: jis padeda muilo mišiniui pereiti gamybos etapus ir vėliau išlaikyti...
Poliamidas-8
Skaidrus pieštuko formos gaminys gali būti mažas struktūruoto aliejaus gabalėlis, kuriam nešiotis patogią formą suteikia polimeras.



