Minkštikliai ir tekstūrą kuriantys esteriai

Taukmedžių sviesto etilo esteriai · lengvesnė taukmedžių žaliavos forma

Nedidelis nesmulkinto taukmedžio branduolio pavyzdys ir atskira maža sviesto garbanėlė išdėstyti šalia gerokai didesnio šviesaus, pusiau skaidraus paruoštų esterių potėpio.
Apie šią iliustraciją
Taukmedžio branduolio pavyzdysTaukmedžių sviestasShea Butter Ethyl Esters
Taukmedžių žaliava po paruošimoTaukmedžių žaliavos tęsinys gali būti lengvesnis. Etilo esterių gamyba pažįstamą sviesto žaliavą paverčia takesne medžiaga, todėl sviestas ir jo darinys vienoje formulėje gali suteikti skirtingų galimybių.

Taukmedžių žaliava ne visada atrodo kaip šaukštelis sviesto. Taukmedžių sviesto etilo esteriai yra perdirbta forma, kuri gali būti gerokai takesnė ir suteikti kūrėjui lengvesnio pojūčio pasirinkimą iš pažįstamos pradinės medžiagos. Šis virsmas paaiškina, kodėl ta pati augalinė kilmė formulėje gali pasirodyti du kartus, nors ingredientai nesidubliuoja.

Pavadinimas sudėties sąrašeShea Butter Ethyl Esters

Apie 6 min.7 trumpi skyriaiPradėkite skaityti ↓

Trumpas atsakymas

Taukmedžių sviesto etilo esteriai yra išgrynintas reakcijos produktas, gaunamas peresterinant taukmedžių sviestą arba taukmedžių aliejų etanoliu. Gautame mišinyje yra kelių riebalų rūgščių etilo esterių ir taukmedžių kilmės nesumuilinamųjų medžiagų. Jis naudojamas kaip emolientas. Šiuo metu tiekiamos žaliavos rūšys pasižymi maža klampa ir naudingomis drėkinimo, dispergavimo bei tirpinimo savybėmis, o pats ingredientas aptinkamas kietajame šampūne kartu su kitomis struktūruotomis ir skystomis medžiagomis.

Pažįstama kilmė, kitokia tekstūra

Taukmedžių sviestą lengva įsivaizduoti: tai sodrūs, pusiau kieti riebalai iš taukmedžių branduolių. Taukmedžių sviesto etilo esteriai šią žaliavą nuveda kita kryptimi. Viena šiuo metu tiekiama žaliavos rūšis yra mažos klampos emolientas, kurio savybės naudingos ne vien tada, kai norisi įdėti daugiau sviesto.

Šį ingredientą įdomu tyrinėti, nes ryšys su augalu išlieka aiškus, nors tekstūra pasikeičia. Pavadinimas pasako abu dalykus. Taukmedžių sviestas nurodo pradinę žaliavų grupę, o etilo esteriai – įvykusį virsmą. Perskaičius visą pavadinimą sužinoma daugiau nei sustojus ties pažįstamiausiu žodžiu.

12
Pasirinktos taukmedžių sviesto, taukmedžių aliejaus ir taukmedžių sviesto etilo esterių formos ant atskirų pagrindų.
Butyrospermum Parkii ButterButyrospermum Parkii OilShea Butter Ethyl Esters
Trys taukmedžių žaliavosIš tos pačios kilmės žaliavų galima gauti kelias paruošimo formas. Lygindami atkreipkite dėmesį į visus pavadinimus, nepraleisdami sviesto, aliejaus ir etilo esterių skirtumų.
Konceptualioje taukmedžių žaliavų išsišakojimo schemoje minkštas sviestas ir paruoštas skystis iš etilo esterių paliekami atskirose šakose.
Taukmedžių kilmės žaliavų grupėButyrospermum Parkii ButterShea Butter Ethyl Esters
Sviesto ir jo darinio keliaiRyšys su taukmedžiais išlieka, tačiau paruošimas suteikia medžiagoms skirtingą tapatybę. Išsišakojimas padeda šiuos susijusius kelius išlaikyti atskirus.

Peresterinimas paprastais žodžiais

Oficialiame sudėties apraše paaiškinama taukmedžių sviesto arba taukmedžių aliejaus reakcija su etanoliu. Pradinė esterių sandara pakeičiama ir susidaro riebalų rūgščių etilo esterių mišinys. Taip paruošiama nauja medžiaga – tai nėra tiesiog į geriamąjį alkoholį įmaišytas sviestas.

Šį skirtumą naudinga prisiminti kaskart, kai ingrediento pavadinime po pažįstamo maisto ar augalo pavadinimo eina cheminis terminas. Pradinė žaliava suteikia komponentų, tačiau galutinis ingredientas pasižymi savitu elgesiu. Šis procesas iš dalies paaiškina, kodėl kūrėjas vietoj pirminio sviesto gali rinktis takesnę, lengvai tepamą taukmedžių kilmės medžiagą.

Dramblio kaulo spalvos taukmedžių sviestas ir uždara etanolio talpykla per abstraktų proceso lauką veda link atskiro šviesaus esterių skysčio.
Taukmedžių sviestas arba taukmedžių aliejusEtanolisPeresterinimas su šarminiu katalizatoriumiIšgrynintas reakcijos produktasShea Butter Ethyl Esters
Tęsinys po sviestoTaukmedžių sviestas arba aliejus yra pradinė šio paruošimo žaliava. Dokumentuose aprašyta reakcija su etanoliu leidžia gauti išgrynintą etilo esterių mišinį ir suteikia pažįstamai žaliavai kitą ingrediento tapatybę.

Esterių grupė, o ne vienas paprastas aliejus

Sudėties apibrėžime nurodyti palmitino, stearino, oleino ir linolo rūgščių etilo esteriai bei taukmedžių kilmės nesumuilinamosios medžiagos. „Nesumuilinamosios“ apibūdina dalį, kuri muilinimo bandymo metu nevirsta muilu. Tai medžiagos frakcija, o ne paslėpti kvepalai ar klinikinio poveikio garantija.

Tai apibūdina ingredientą tiksliau nei žodžiai „skystas taukmedžių sviestas“. Mišinį apibrėžia perdirbimo metu susidarę ir išlikę komponentai. Taigi viena sudėties sąrašo eilutė gali reikšti susijusių medžiagų grupę, o ne vieną chemiškai paprastą medžiagą.

Lengvesnis skystis gali padėti dalelėms rasti savo vietą

Šiuo metu tiekiama SheaSolve žaliavos rūšis siūloma ingredientams, įskaitant pigmentus, drėkinti, disperguoti ir tirpinti. Drėkinimas – tai pirmasis skysčio sąlytis su dalelės paviršiumi, o dispergavimas – dalelių paskirstymas terpėje. Šios praktinės užduotys slypi už glotnios daugelio kosmetikos gaminių išvaizdos.

Šis ryšys ypač naudingas atlase, kuriame gausu miltelių, spalvų ir kietųjų medžiagų. Kūrėjas gali pasirinkti emolientą iš dalies todėl, kad jis padeda kitiems ingredientams susijungti į vientisą mišinį. Tuomet taukmedžių kilmės medžiaga prisideda ir prie formulės sudarymo, ir prie užtepto sluoksnio pojūčio.

Vientisas dramblio kaulo spalvos kietasis priežiūros gaminys yra tarp atskirai pateiktos skysčio studijos ir iš sulankstyto popieriaus sukurtos struktūros studijos.
Emoliento studija: Shea Butter Ethyl EstersVientisas kietojo priežiūros gaminio mišinysStruktūrą suteikia kiti formulės ingredientai
Emoliento sluoksnisKietasis gaminys sujungia kelias paskirtis. Šioje iliustracinėje studijoje takaus emoliento indėlis atskiriamas nuo ingredientų, kurie palaiko gaminio struktūrą.

Perdirbtas taukmedžių ingredientas kompaktiškame mišinyje

Vieno šiuo metu parduodamo kietojo šampūno sudėties sąraše Shea Butter Ethyl Esters nurodyti kartu su kakavos sviestu, simondsijų esteriais, saulėgrąžų vašku, skvalanu ir Meadowfoam Estolide. Sąraše yra kelios skirtingos su augalais susijusių medžiagų formos. Jas sieja kilmė, tačiau jų fizinis elgesys skiriasi.

Taip naudinga pažvelgti į kūrėjo turimas priemones. Sviestas gali suteikti vienokio standumo, vaškas – kitokios struktūros, o takus esteris – kitokio judrumo ar suderinamumo. Galutinis kietasis gaminys yra šių pasirinkimų derinys, o ne įrodymas, kad kiekvienas augalinis ingredientas pats turi būti kietas.

Komponento pavadinimas nėra teiginys apie alkoholį galutiniame gaminyje

Žodis „Ethyl“ nurodo su etanoliu susijusią esterio dalį. Jis nereiškia, kad galutinis ingredientas yra tiesiog etanolis, ir nepasako, kad kosmetika suteiks tokį pat pojūtį kaip alkoholio pagrindo purškalas. Reakcijos produktas yra kita medžiaga.

Tai padeda išvengti ingrediento vertinimo pagal vieną jo pavadinimo fragmentą. Tas pats įprotis naudingas skaitant apie riebalų alkoholius, hidrolizuotas medžiagas ir daugelį kitų atlaso esterių. Pirmiausia išsiaiškinkite, kokia tai medžiaga, o tada – kokia jos dokumentuose nurodyta paskirtis. Čia paskirtis yra minkštinimas, o kai kurios tiekiamos žaliavos rūšys pasižymi ir naudingomis formulės kūrimo savybėmis.

14

Vienas augalas gali turėti ne vieną naudingą paskirtį

Vertingiausia įžvalga – taukmedžių kilmės ingredientas nebūtinai turi suteikti tokį pat pojūtį kaip taukmedžių sviestas. Perdirbimas gali suteikti kitokios tekstūros pasirinkimą, kartu išlaikant atsekamą ryšį su pradine žaliava. Taip augalo panaudojimo galimybės tampa platesnės ir nė kiek ne mažiau įdomios.

Tikslus veikimas vis tiek priklauso nuo galutinės kosmetikos ir pasirinktos žaliavos rūšies. Vien iš šio emoliento negalima spręsti apie apsaugą nuo saulės. Jo pagrįstas indėlis jau savaime naudingas: lengvesnė medžiaga gali padėti kūrėjui suderinti tepimąsi, daleles ir sodresnius ingredientus kompaktiškame gaminyje.

123
Iliustruotos rankos lygina kosmetikos dėžutę su atskiru informacijos apie kilmę lapu.
Ingrediento tapatybė: Shea Butter Ethyl EstersDokumentuose nurodyta kilmės žaliavų grupė: taukmedžių sviestas arba taukmedžių aliejus
Teiginius apie kilmę palyginkite atskiraiVisas ingrediento pavadinimas nurodo, kokia tai paruošta taukmedžių žaliavos forma. Informaciją apie kilmę skaitykite atskirai, kad matytumėte, ką tiekėjas iš tiesų pagrindžia dokumentais.

Klausimai, kurie gali kilti

Ar tai taukmedžių sviestas ilgesniu pavadinimu?

Tai perdirbtas reakcijos produktas, turintis atskirą tapatybę. Taukmedžių sviestas arba aliejus reaguoja su etanoliu ir virsta riebalų rūgščių etilo esteriais, o dalis taukmedžių kilmės nesumuilinamųjų medžiagų išlieka. Šis pokytis paaiškina, kodėl tiekiama žaliavos rūšis gali būti takesnė už sviestą. Visas pavadinimas nurodo ir kilmę, ir virsmą.

Ar žodis „Ethyl“ reiškia, kad balzame gausu alkoholio?

„Ethyl“ yra esterio pavadinimo dalis, nurodanti reakcijoje naudotą iš etanolio kilusį komponentą. Tai nėra tas pats, kas laisvo etanolio įvardijimas galutinės formulės sudėtyje. Gautas ingredientas yra savitomis savybėmis pasižyminti emolientinė žaliava, todėl jį reikėtų suprasti kaip visą medžiagą, o ne vieną pavadinimo fragmentą.

14

Kodėl jį naudoti, jei formulėje jau yra sviesto?

Darinys suteikia kitokių fizinių galimybių, įskaitant mažą klampą ir naudingą drėkinimą ar dispergavimą, būdingą vienai šiuo metu tiekiamai žaliavos rūšiai. Kietajam gaminiui, kuriame gausu sviesto, gali būti naudingas judresnis ingredientas. Minėtame šiuo metu parduodamame šampūne derinamos kelios tokios medžiagų formos. Tai rodo, kad iš tos pačios kilmės žaliavų gali būti gaunami skirtingas užduotis atliekantys ingredientai.

23

Mintis, kurią verta prisiminti

Taukmedžių sviesto etilo esteriai atskleidžia kitokią taukmedžių žaliavos tekstūrą. Reakcija, jos metu susidarantis esterių mišinys ir mažos klampos tiekiamos žaliavos rūšys paaiškina, kaip iš sodrios augalinės žaliavos galima gauti lengvesnę medžiagą. Todėl pavadinimas naudingas: jis padeda suprasti, kodėl kūrėjas gali rinktis darinį greta pirminio sviesto, kartu išlaikant supratimą apie patį sviestą.

Šaltiniai

Šaltiniai ir papildoma literatūra
  1. Shea Butter Ethyl Esters: Compositional guidelineTherapeutic Goods Administration
  2. LIPEX SheaSolveAAK Personal Care
  3. Zielona herbata 3w1: IngredientsMinisterstwo
  4. Shea Butter Ethyl Esters – IngredientCOSMILE Europe