Minkštikliai ir tekstūrą kuriantys esteriai

Diizostearilo malatas · minkštas pilnumas, slypintis blizgiame potėpyje

Sodri, glotni, pusiau skaidri medžiagos klostė užpildo tamsiai žalią keraminį indą šalia aiškaus matinio šviesaus balzamo krašto.
Apie šią iliustraciją
Diisostearyl Malate
Blizgi malato klostėKad spalva pasiskirstytų glotniu potėpiu, reikia ne tik pigmento, bet ir terpės. Diizostearilo malatas šiai tekstūrai suteikia klampaus esterio savybių, o jo paskirtis skiriasi nuo laisvosios vaisių rūgšties.

Spalvoto balzamo glotnumas iš dalies priklauso nuo to, kas išlaiko spalvą. Diizostearilo malatas – aliejinis esteris, naudojamas ten, kur svarbus minkšto pilnumo pojūtis, pigmentų paskirstymas ir patogiai juntamas užteptas sluoksnis. Jo pavadinimas susijęs su obuolių rūgštimi, tačiau kosmetikoje jis savo savybėmis daug artimesnis sodriam rišikliui nei vaisių rūgščių priemonei.

Pavadinimas sudėties sąrašeDiisostearyl Malate

Apie 6 min.7 trumpi skyriaiPradėkite skaityti ↓

Trumpas atsakymas

Diizostearilo malatas yra esteris, gaunamas iš izostearilo alkoholio ir obuolių rūgšties komponentų. Jis naudojamas kaip emolientas ir preparatuose, skirtuose milteliams ar pigmentams disperguoti bei surišti. Tiekiamos žaliavos rūšys gali būti klampūs skysčiai, pasižymintys naudingu suderinamumu su aliejinėmis medžiagomis. Vieno šiuo metu siūlomo kietųjų kvepalų balzamo sudėties sąraše jis nurodomas kartu su aliejais, gelį formuojančiais polimerais ir dažikliais. Tai parodo, kaip iš dekoratyvinės kosmetikos pažįstama medžiaga gali padėti sukurti kitą kompaktišką formatą.

Kas slypi už glotnaus spalvos potėpio

Spalvotam kietajam gaminiui reikia ne vien tinkamo pigmento. Spalva turi būti paskirstyta terpėje, kuri maloniai juntama paimant ir sklaidant priemonę. Diizostearilo malatas yra viena iš medžiagų, aliejinėje kosmetikoje atliekančių šį iš pirmo žvilgsnio nematomą darbą.

Vienas šiuo metu tiekiamas esteris apibūdinamas kaip naudingas milteliams bei pigmentams disperguoti ir kaip rišiklis. Tai praktinės užduotys, turinčios ir matomų, ir juntamų pasekmių. Dažantis ingredientas suteikia atspalvį, o jį supančios medžiagos padeda paversti jį vientisu kosmetikos gaminiu, kurį galima patogiai paimti ir tepti.

Ryšys su vaisių rūgštimi įgavo kitą pavidalą

Malatas nurodo obuolių rūgštį, o izostearilo dalis įvardija iš alkoholio gautą esterio dalį. Galutinis ingredientas yra paruoštas esteris, besiskiriantis nuo laisvosios obuolių rūgšties. Pavadinime esantis ryšys nereiškia, kad visos pradinio komponento savybės persikelia į galutinę medžiagą.

Tai svarbu, nes vaisių rūgščių paminėjimas gali sukelti lūkestį, kad priemonė šveis odą. Čia naudingiau galvoti apie aliejinį emolientą, naudojamą tekstūrai kurti. Apdorojant šiuos komponentus gaunama kitokia medžiaga, ir visas pavadinimas įvardija būtent ją, o ne žada rūgštinio šveitimo poveikį.

Du langeliai su visais ingredientų pavadinimais virš skirtingų abstrakčių popieriaus klosčių.
Diisostearyl MalateMyristyl Lactate
Malatas ir laktatasMalatas ir laktatas priklauso skirtingiems visiems ingredientų pavadinimams. Popieriaus klostės padeda juos atskirti, nė vienam nepriskirdamos malonesnio pojūčio.

Tirštumas prieš tepant, komfortas užtepus

Vieno gamintojo tiekiama diizostearilo malato žaliavos rūšis yra klampus skystis. Kitas tiekėjas savo variantą apibūdina kaip pasižymintį dideliu klampumu, bet palyginti menku lipnumo pojūčiu. Tai padeda atskirti tirštumą nuo lipnumo: šie pojūčiai susiję, tačiau tai nėra ta pati savybė.

Aliejinė medžiaga gali atrodyti pilnos konsistencijos ją paimant, tačiau paskleista virsti sluoksniu, kuris juntamas patogiau, nei būtų galima tikėtis iš pradinio tirštumo. Tai viena priežasčių, kodėl gamintojas gali rinktis kelis emolientus, o ne vieną. Kiekvienas jų mišiniui suteikia kitokią takumo, minkšto pilnumo ir pojūčio užtepus pusiausvyrą.

24
Nedideliu kampu krintanti šviesa išryškina glotnias keteras ir meniską klampaus esterio įkvėpto skysčio paviršiuje.
Iliustruotas klampaus skysčio pavidalas
Paruoštos žaliavos reljefas iš artiKlampi žaliava gali būti sodrios konsistencijos dar prieš ją paskirstant. Ši studija iš arti padeda lengviau įsivaizduoti tokią takią tekstūrą.

Rišiklis – kosmetikos kūrimo dalis

Dekoratyvinėje kosmetikoje surišimas padeda sujungti miltelius ir aliejines medžiagas į naudoti tinkamą visumą. Pigmentas gali būti smulkiai suskaidytas, o jį supantis skystis sudrėkina daleles ir padeda mišiniui išlikti vientisam. Diizostearilo malatas pasirenkamas būtent tokioms suderinamumo ir dispersijos užduotims.

Jei mėgstate kremines dekoratyvinės kosmetikos priemones, šį ingredientą pravartu pažinti. Patrauklus paviršius dažnai yra apgalvotos fizinės sandaros rezultatas. Dažančiųjų medžiagų sąrašas parodo, kokių pigmentų yra, o toks esteris padeda paaiškinti, kaip gamintojas juos paverčia glotniu, vientisu gaminiu.

Pažįstama dekoratyvinės kosmetikos medžiaga kitame kietajame gaminyje

Vieno šiuo metu siūlomo drebučių tekstūros kvepalų balzamo sudėties sąraše Diisostearyl Malate nurodomas kartu su Isostearyl Isostearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyamide-3, Polyamide-8 ir lakiniais pigmentais. Tai įdomus kategorijų susitikimas. Gaminys yra kvepalai, tačiau jo tekstūrai kurti pasitelkiamos medžiagos, pažįstamos ir iš kitų aliejinių kosmetikos sistemų.

Sąrašas nepriskiria juslinio rezultato vienam ingredientui. Tačiau jis parodo derinį, kuriame susijungia skysti emolientai, struktūrinės medžiagos ir spalva. Taigi kvepalų balzamas yra daugiau nei kvapas vaške: tai tikslingai sukurta medžiagų sistema, turinti savitą pojūtį liečiant.

Vienalytis balzamas dėžutės pjūvyje, o išorėje – skysčio, kvapo ir struktūros studijos.
Emoliento paskirtisKvapo suteikimo paskirtisStruktūrą palaikantys ingredientai
Dėžutėje slypinčios medžiagosDėžutėje esančiame glotniame mišinyje dera skysčiui būdingos savybės, kvapas ir struktūrinis pagrindas. Aplink pateiktos studijos konceptualiai vaizduoja šias paskirtis.

Malato nederėtų painioti su maleatu

Ingredientų žinynuose malatai aiškiai atskiriami nuo maleatų. Pavadinimai tokie panašūs, kad skubiai ieškant gali susilieti, tačiau jie nurodo ryšį su skirtingomis rūgštimis. Paskutinė e originaliame pavadinime yra maža rašybos detalė, turinti tikrą reikšmę medžiagos tapatybei.

Tai naudingas tikslumas, o ne žinių patikrinimas. Ieškodami informacijos ar lygindami dvi formules, išsaugokite visą ingrediento pavadinimą. Taip išlaikysite ryšį su iš tiesų aptariamu esteriu ir išvengsite situacijos, kai paieškos rezultatas apie panašiai pavadintą medžiagą tampa klaidingu kitos medžiagos paaiškinimu.

Visas Diisostearyl Malate pavadinimas ant plataus priekinio sluoksniuoto faktūrinio popieriaus paviršiaus.
Diisostearyl Malate
Dvigubas stearilo dėmuoIšlaikius visą tikslią rašybą, paieškoje lengviau nenukrypti nuo reikiamo esterio. Malato ir maleato verta ieškoti atskirai.

Apibūdinkite sluoksnį, o ne vieną ingredientą

Naudodami balzamą, atskirai pastebėkite tris dalykus: kaip lengvai jis atsiskiria nuo gaminio, kaip pasiskirsto ir koks jaučiamas likęs sluoksnis. Tai geriau atskleidžia, kas jums patinka, nei vienas žodis, pavyzdžiui, „sodrus“. Diizostearilo malatas yra konkretus medžiagos, pasirenkamos šiai patirčiai formuoti, pavyzdys.

Vien jo buvimas nepatvirtina nei konkretaus blizgesio lygio, nei individualaus rezultato. Naudinga suprasti, kokį darbą jis gali atlikti: suteikti aliejiniam mišiniui pilnumo, suderinamumo su pigmentais ir emolientinių savybių. Kai šie vaidmenys tampa aiškūs, ilgas pavadinimas atrodo gerokai mažiau atgrasus.

123
Tikroviškai pavaizduotos rankos atidaro dėžutę be prekės ženklo šalia drobinio miesto krepšio, tada uždarytą dėžutę įdeda į jo kišenę.
Atidarykite dėžutęUždarykite ir pasiimkite
Dėžutė įprastą dienąNedidelė dėžutė randa vietą įprastose dienos pauzėse. Atidarykite, uždarykite, nešiokitės – iliustruotoje rutinoje dėmesys lieka gaminio formai.

Klausimai, kurie gali kilti

Ar malatas reiškia, kad ingredientas šveičia kaip vaisių rūgštis?

Šis ingredientas yra esteris, besiskiriantis nuo laisvosios obuolių rūgšties. Dokumentuose nurodytos jo paskirtys susijusios su minkštinančiomis savybėmis ir medžiagos elgsena, įskaitant pigmentų paskirstymą tam tinkamose žaliavos rūšyse. Pavadinimas gali išlaikyti ryšį su pradine rūgštimi, tačiau dėl to galutinis ingredientas netampa rūgštine priežiūros priemone. Svarbiausia – visa medžiagos tapatybė.

12

Kodėl jo yra ir dekoratyvinėje kosmetikoje, ir kvepalų balzame?

Aliejiniams kosmetikos formatams gali būti svarbūs tie patys praktiniai dalykai: vientisas sluoksnis, tinkamas pasiskirstymas ir suderinamumas su pigmentais ar kitais aliejais. Aptariamame šiuo metu siūlomame kvepalų balzame Diisostearyl Malate derinamas su gelį formuojančiais polimerais ir lakiniais pigmentais. Jo buvimas atspindi gaminio tekstūros kūrimą, o kvapą suteikia kvapiosios medžiagos.

23

Ar tiršta žaliava lemia lipnų gaminį?

Tirštumas ir lipnumas yra skirtingos juslinės savybės. Viena tiekiama diizostearilo malato žaliavos rūšis apibūdinama kaip klampi, bet palyginti mažai lipni. Pagamintoje kosmetikos priemonėje rezultatui įtakos turi kiti ingredientai ir jų proporcijos. Svarbu tai, kad gamintojas gali siekti pilnumo ir minkšto sluoksnio pojūčio, nebūtinai siekdamas sunkaus, lipnaus pojūčio užtepus.

24

Mintis, kurią verta prisiminti

Diizostearilo malatas padeda paaiškinti glotnų, vientisą potėpį. Jo esterinė tapatybė, klampumas ir vaidmuo paskirstant pigmentus susieja žaliavą su aliejinio kietojo gaminio kūrimu. Lengviausiai įsimenamas skirtumas paprastas: pavadinime esantis ryšys su vaisių rūgštimi gali reikšti tekstūros ingredientą, atliekantį visai kitą darbą.

Šaltiniai

Šaltiniai ir papildoma literatūra
  1. Diisostearyl Malate – IngredientCOSMILE Europe
  2. Esterol DISMNational Mimatsu
  3. Cheirosa 40 Jelly Perfume Balm: All IngredientsSol de Janeiro
  4. HAIMALATE DISKokyu Alcohol Kogyo